Het Domstad Juniororkest

In het Juniororkest spelen kinderen van circa elf tot vijftien jaar die al wat meer ervaring hebben met hun instrument. Het orkest heeft ongeveer vijftig leden en speelt onder andere bewerkingen van werken van bekende componisten, maar bijvoorbeeld ook filmmuziek.

Het Juniororkest verzorgt allerlei concerten. Het speelt bijvoorbeeld in de moestuin van het Bartiméushuis in Doorn voor de blinde bewoners. Ook geeft het orkest concerten tijdens de Culturele Zondagen in Utrecht. In 2015 gaf het Juniororkest een openluchtconcert in Amelisweerd voor de Lentefair Bunnik en opende het orkest de Rabo Open Stage in TivoliVredenburg.

Het Domstad Juniororkest repeteert in de schoolweken elke vrijdag in Parnassos Cultuurcentrum. Iedereen is om 16 uur aanwezig om instrumenten uit te pakken en bladmuziek klaar te zetten, zodat we om 16.15 uur kunnen beginnen. De repetities duren tot 18.00 uur.

De orkestouders van het Domstad Juniororkest zijn Mariëlle Doelman en Barbara Hendricx.  Over wat zij  doen en wie zij zijn leest u hier meer.

Dirigent Gerard Poot

Gerard Poot dirigeert het Juniororkest. Dat doet hij met veel enthousiasme, waarbij hij serieus studeren afwisselt met vrolijke grappen. Gerard studeerde schoolmuziek aan het conservatorium te Zwolle en specialiseerde zich al tijdens zijn studie in het werken met jeugdsymfonieorkesten. Daarnaast heeft hij zich als dirigent ontwikkeld. Hij kreeg onder meer directieles van Bart van Beinum en volgde in Engeland masterclasses bij George Hurst en Bobby Houlihan. Als dirigent werkt hij niet alleen met het DJO, maar ook met diverse andere orkesten. In de zomer is hij verantwoordelijk voor de ‘Jugend Musiktage Burg Feistritz’ in Oostenrijk, waar hij de algehele leiding voert en dirigeert.

Naast zijn werk als dirigent van het Junior, is Gerard Poot ook zorgkunstenaar voor ouderen met dementie, maakt hij muziek in zorgcentra en zingt met deze ouderen. Ook maakt hij muziektheater met kinderen in Almeerse aandachtswijken, waar zij niet automatisch met kunst en cultuur in aanraking komen. Hij combineert dit vaak met zijn hobby: goochelen. Ook heeft hij een theater- en zangtrio met twee dames, Pomposo in de Polder, waarmee hij voorstellingen geeft op basisscholen door het hele land.

Meer weten over Gerard? Lees hier een uitgebreid portret.

Orkesten