Het Domstad Juniororkest

In het Juniororkest spelen kinderen in de leeftijd van ca. 2e en 3e klas van de middelbare school die al wat meer ervaring hebben met hun instrument. Het orkest heeft ongeveer vijftig leden en speelt onder andere bewerkingen van werken van bekende componisten, maar bijvoorbeeld ook filmmuziek.

Het Domstad Juniororkest repeteert in de schoolweken elke vrijdag bij Parnassos in Utrecht. Iedereen is om 16.15 uur aanwezig om instrumenten uit te pakken en bladmuziek klaar te zetten, zodat we om 16.30 uur kunnen beginnen. De repetities duren tot 18.15 uur.

De orkestouder van het Domstad Juniororkest is Reinier van Leuken.

Welke muziek speelt het Juniororkest?

We spelen muziek vergelijkbaar met het niveau van de volgende muziekstukken:

Junior_BrandenburgSinfonia_partituur

Junior_NonPiuAndrai_partituur

Junior_OvertureToDieFledermaus_partituur

Dirigent Gerard Poot

Gerard Poot dirigeert het Juniororkest. Dat doet hij met veel enthousiasme, waarbij hij serieus studeren afwisselt met vrolijke grappen. Gerard studeerde schoolmuziek aan het conservatorium te Zwolle en specialiseerde zich al tijdens zijn studie in het werken met jeugdsymfonieorkesten. Daarnaast heeft hij zich als dirigent ontwikkeld. Hij kreeg onder meer directieles van Bart van Beinum en volgde in Engeland masterclasses bij George Hurst en Bobby Houlihan. Als dirigent werkt hij niet alleen met het DJO, maar ook met diverse andere orkesten. In de zomer is hij verantwoordelijk voor de ‘Jugend Musiktage Burg Feistritz’ in Oostenrijk, waar hij de algehele leiding voert en dirigeert.

Naast zijn werk als dirigent van het Junior, is Gerard Poot ook zorgkunstenaar voor ouderen met dementie, maakt hij muziek in zorgcentra en zingt met deze ouderen. Ook maakt hij muziektheater met kinderen in Almeerse aandachtswijken, waar zij niet automatisch met kunst en cultuur in aanraking komen. Hij combineert dit vaak met zijn hobby: goochelen. Ook heeft hij een theater- en zangtrio met twee dames, Pomposo in de Polder, waarmee hij voorstellingen geeft op basisscholen door het hele land.

Meer weten over Gerard? Lees hier een uitgebreid portret.

Orkesten