Domstad Jeugdorkest

Het Jeugdorkest telt zo’n zestig enthousiaste musici in de leeftijd van veertien tot achttien jaar. Het orkest speelt originele werken uit het symfonische repertoire, zo veel mogelijk in originele bezetting.

Het orkest staat regelmatig op het podium. Het verzorgt concerten tijdens Culturele Zondagen in Utrecht en geeft af en toe een concert samen met een solist van de Academie Muzikaal Talent (AMT). In 2013 deed het orkest mee het nationaal concours voor Jeugdsymfonieorkesten en behaalde het in de finale in de Rotterdamse Doelen de derde plaats. In het voorjaar 2015 nam het orkest deel aan het EOFED-festival voor amateurorkesten in Cremona. Later in dat jaar speelde het Jeugdorkest in de Utrechtse openbare bibliotheek bij de opening van het culturele seizoen.

Het Domstad Jeugdorkest repeteert in de schoolweken elke vrijdag in Parnassos Cultuurcentrum. Iedereen is om 16 uur aanwezig om instrumenten uit te pakken en bladmuziek klaar te zetten, zodat we om 16.15 uur kunnen beginnen. De repetities duren tot 18.15 uur.

De orkestouders van Domstad Jeugdorkest zijn Chaja Deen en Marga Reinders. Lees hier een impressie van hun ervaringen van de afgelopen jaren. Na de zomer zullen zij worden opgevolgd door Liedeke Boekhorst en Martijn Pieck.

Dirigent Mark Walter

Sinds november 2016 is Mark Walter de dirigent van het Domstad Jeugdorkest. Mark groeide op in een muzikale familie en kwam al vroeg in aanraking met koren en orkesten. De liefde voor muziek bleef en hij koos voor een studie piano en directie aan het Utrechts conservatorium. Mark deed ervaring op bij o.a. het Nijmeegs Opera- en Operette Gezelschap en het Toonkunstkoor Bussum. Ook nu is hij actief als koordirigent: bij de Vredeskerk en het Beginnersorkest (beide te Amsterdam) en kamerkoor Consorte uit Nijmegen. Hij heeft kwaliteiten die verwacht worden van een goede en gedreven dirigent en kan zich tegelijkertijd verstaan met en trouw zijn aan een groep. Want volgens Mark: “groei en ontwikkeling doe je samen”.

Lees meer over Mark in een uitgebreid portret.

Orkesten