Domstad Jeugdorkest

Het Jeugdorkest telt zo’n zestig enthousiaste musici in de leeftijd van veertien tot achttien jaar. Het orkest speelt originele werken uit het symfonische repertoire, zo veel mogelijk in originele bezetting.

Het orkest staat regelmatig op het podium. Het verzorgt concerten tijdens Culturele Zondagen in Utrecht en geeft af en toe een concert samen met een solist van de Academie Muzikaal Talent (AMT). In 2013 deed het orkest mee het nationaal concours voor Jeugdsymfonieorkesten en behaalde het in de finale in de Rotterdamse Doelen de derde plaats. In het voorjaar 2015 nam het orkest deel aan het EOFED-festival voor amateurorkesten in Cremona. Later in dat jaar speelde het Jeugdorkest in de Utrechtse openbare bibliotheek bij de opening van het culturele seizoen.

Het Domstad Jeugdorkest repeteert in de schoolweken elke vrijdag in Parnassos Cultuurcentrum. Iedereen is om 16 uur aanwezig om instrumenten uit te pakken en bladmuziek klaar te zetten, zodat we om 16.15 uur kunnen beginnen. De repetities duren tot 18.15 uur.

De orkestouders van Domstad Jeugdorkest zijn Liedeke Boekhorst en Jaco Terpstra.

Dirigent Gerrit Maas

Per 31 augustus 2018 is Gerrit Maas de dirigent van het Domstad Jeugdorkest. Benieuwd naar Gerrit? Lees hier meer informatie over onze dirigent.

Orkesten