Het Domstad Jeugdkoperorkest

In het Domstad Jeugdkoperorkest spelen de koperblazers van het Junior- en het Jeugdorkest.

Het orkest is opgericht om het Domstad Jeugdorkest voor de koperblazers, die in symfonisch repertoire vaak wat minder aan bod komen, aantrekkelijker te maken. Het orkest bestaat uit een slagwerker en ongeveer zestien koperblazers, waaronder hoornisten, trompettisten en trombonisten. Het repertoire is breed en bestaat zowel uit klassieke werken, als pop en filmmuziek. In 2015 trad het Domstad Jeugdkoperorkest op samen met de Legoland Billund Band – een jeugdfanfareorkest dat wordt gezien als een van de beste jeugdorkesten van Denemarken – in het Utrechts Centrum voor de Kunsten.

Het Domstad Jeugdkoperorkest repeteert één keer in de twee weken tijdens de reguliere repetities. Deze vinden in de schoolweken elke vrijdag plaats bij Parnassos in Utrecht. Kijk voor de tijden bij het Junior- of Jeugdorkest.

De orkestouder van het koperorkest is Agnes Laurens.

Benieuwd naar de muziek van het Koperorkest? Klik hier voor meer informatie over de muziek.

Dirigent Teake Sikkema

Teake Sikkema staat als dirigent voor het Domstad Jeugdkoperorkest en brengt met enthousiasme zijn liefde voor kopermuziek over op de orkestleden. Hij studeerde trompet op het conservatorium van Groningen, bij Auke van der Merk en daarna op het Utrechts Conservatorium bij Willem van der Vliet. Verder volgde hij masterclasses bij onder andere Pierre Thibaud en Peter Masseurs.

Het koperorkest repeteert buiten in corona-tijd

Al tijdens zijn studie had Teake een voorliefde voor hedendaagse muziek en was hij lid van het Utrechts Blazers Ensemble. Daar speelde hij muziek in verschillende bezettingen en in verschillende stijlen. Ook nu nog combineert Teake verschillende muzikale stijlen en disciplines. Zo speelt hij in theaterorkesten en bigbands. Teake geeft hij al jaren les en dirigeert naast het Domstad Jeugdkoperorkest ook de jeugdorkesten van  de muziekverenigingen Amicitia en Sint Carolus.

Nog meer weten over Teake? Lees hier een uitgebreid portret.

Orkesten