Steunpilaren van het Junior

Dit zijn Barbara en Armand

Ze zijn, behalve voor de orkestleden natuurlijk, misschien niet erg zichtbaar, maar wel ontzettend onmisbaar: de orkestouders van de vijf orkesten van Domstad Jeugdorkest. Ze zetten de spullen klaar voor repetities en concerten, regelen bladmuziek, nieuwsbrieven, aan- en afmeldingen en zijn aanwezig tijdens orkestweekends. Maak kennis met Armand en Barbara, orkestouders van Domstad Juniororkest!

Armand is al voor het vierde jaar orkestouder van het Juniororkest en Barbara voor het tweede. Waar ze het in ieder geval roerend over eens zijn: ‘Het orkest is voor veel kinderen zo’n belangrijk deel van hun (sociale) leven. Dat is van onschatbare waarde. Wij dragen daar graag ons steentje aan bij!’ Armand heeft een zoon die alweer weg is bij DJO en een dochter die viool speelt in het Jeugdorkest. Armand zelf zingt in een koor. ‘Na de ouderraad op de basisschool had ik weer ruimte voor iets anders. Dat is het Domstad Juniororkest geworden. Ik vind het erg leuk om mee te maken hoe de orkestleden zich door het jaar heen ontwikkelen als musicus én als mens. Dat we Gerard Poot als dirigent meemaken is overigens ook een geweldige bonus!’. Barbara speelt viool, o.a. in strijkorkest Zoroaster, en heeft twee kinderen in het Jeugdorkest: ‘Het is best hard werken en soms voelt het bijna als een baan erbij, maar als ik dan stiekem kan helpen met een viool of cello stemmen, iets wat de kinderen eigenlijk zelf moeten doen, dan voel ik me helemaal op mijn plek. Je ziet hier zoveel verschillende kinderen en ontmoet zoveel leuke mensen, dat ik dit heel graag doe!’’

Armand en Barbara zouden trouwens heel graag nog enkele ouders erbij willen hebben ter versterking. Af en toe voor hen invallen of wat klussen uit handen nemen zou al zeer welkom zijn!