Dit zijn Else en Sylvia

Ze zijn onmisbaar voor het Domstad Jeugdorkest: de orkestouders van de vijf orkesten. Ze zetten de spullen klaar voor repetities en concerten, regelen bladmuziek, nieuwsbrieven, aan- en afmeldingen en zijn aanwezig tijdens concerten en orkestweekends. Maak kennis met Sylvia en Else, orkestouders van het Domstad Koperorkest!

Sylvia is al vanaf het ontstaan van het Domstad Koperorkest in 2014 betrokken, net als haar zoon trouwens. Hij is ondertussen weg bij DJO en dus ook ‘het Koper’, maar valt af en toe nog graag in als trompettist. Else is er sinds kort bij, maar ze draait al veel langer mee als limonademoeder en invalouder bij het Jeugd. Sylvia en Else leerden elkaar trouwens ook kennen via het Domstad Jeugdorkest; ze waren namelijk mee als begeleiders naar het European Orchestra Festival in Italië in 2015. Nu regelen ze samen alles wat er nodig is bij het Koperorkest. Praktisch, maar ook veel leuker dan alleen! Sylvia: ‘Ik houd van kopermuziek en als het tijdens de repetities mooi klinkt geniet ik volop!’ Ze zag het Jeugdkoperorkest uitgroeien tot wat het nu is: een clubje leuke jongens en meisjes die extra uitdaging en lol hebben eens in de twee weken. Zelf speelt ze saxofoon. Else speelde ooit blokfluit, dwarsfluit, en gitaar. Ze geniet net als Sylvia enorm van de concerten van de koperblazers. Haar zoon speelt cello in het Jeugdorkest en ze vindt het fascinerend om mee te maken hoe koperblazers toch vaak ander type musici zijn dan strijkers. Ze vindt het een voorrecht om betrokken te zijn bij het DJO. Else: ‘Neem nou zo’n orkestweekend waar je als ouder een stukje van mee mag maken, dat is echt geweldig!’

Enthousiast geworden door dit verhaal? Sylvia en Else zouden graag in contact komen met ouders die hun rol eventueel op termijn zouden willen overnemen. Na de zomer is in ieder geval één nieuwe orkestouder nodig, omdat Sylvia er dan na ruim vier jaar mee stopt. Meld je aan of kom een keer meekijken als je belangstelling hebt.