Introductiecursus altviool

Heb je er wel eens aan gedacht om altviool te gaan spelen?

Met zijn mooie donkere, soms wat borstelige klank en zijn partijen tussen viool en cello in heeft hij een prachtige eigen plek en geluid in het orkest. Een symfonieorkest is geen echt orkest zonder altviolen! In onze orkesten hebben we gelukkig een aantal altviolisten, maar het zouden er best meer mogen zijn…

Onder DJO-repetitietijd is daarom een aantal maal een introductiecursus altviool georganiseerd. Deze cursus, verzorgd door de Dutch Viola Society die ook de instrumenten ter beschikking stelde, richt zich op violisten die nader willen kennismaken met dit prachtige instrument en er misschien wel op willen overstappen.

De cursisten kregen vijf groepslessen van een uur van een professionele altviolist. En met succes: vier van de vijf violisten die meededen, zijn overgestapt naar altviool. Daardoor hebben het Jongorkest en Juniororkest nu beide maar liefst vier altviolisten.

Benieuwd naar de klankvan de altviool? Bekijk het filmpje.

De leen-altviool krijg je alleen tijdens de cursus ter beschikking, maar het is goed om te weten dat het DJO een aantal instrumenten in bezit heeft, dat we voor langere tijd (in principe een jaar) voor leden ter beschikking hebben.

Heb je belangstelling voor de altviool of heb je vragen, neem dan contact op met orkestcoördinator Erik van Lith: orkestcoordinator@domstadjeugdorkest.nl, 06-55702675