We gaan weer spelen!

Goed nieuws! Het ministerie van OCW heeft dinsdagmiddag groen licht gegeven aan een corona-protocol voor orkesten, waarin de huidige kennis en behoeften zijn verwerkt in samenspraak met het RIVM. Met dat protocol als basis kan het Domstad Jeugdorkest ook verder. We hebben het landelijke protocol verwerkt in onze eigen richtlijnen en afspraken. Deze vind je hier.

De afgelopen weken konden de strijkers en slagwerkers van de diverse orkesten al samen repeteren, en we hebben gemerkt hoe fijn en waardevol het is om live samen te spelen. De blazers kunnen hier ook weer bij gaan aansluiten.

Alle repetities vinden plaats in aangepaste vorm, de muzikanten ontvangen via de orkestouders bericht wat dit betekent voor hun orkest.

Parnassos is nog steeds gesloten, de repetities zullen tot aan de vakantie dan ook plaatsvinden bij DUMS aan de Domplein.

Het Zomerconcert van 5 juli blijft in de agenda staan, er wordt hard gewerkt om te zorgen dat we het jaar toch muzikaal kunnen afsluiten op een veilige maar gezellige manier! Details over de exacte invulling volgen nog.

We wensen alle orkestleden heel veel plezier!