Uniek evenement bij de Dom

Ter gelegenheid van de inwijding van een nieuwe kerkklok door het Klokkenluidersgilde van Utrecht geeft het Domstad Koperorkest op zaterdag 27 oktober 2018 een concert op het Domplein. Het optreden begint om 18 uur en duurt tot 18.45 uur.

De Jeugdluiders van het Utrechts Klokkenluidersgilde melden met trots dat op zaterdag 27 oktober a.s. de laatste van de twee jeugdklokken voor de Buurtoren, de Catharina-Amalia, wordt gegoten op het Domplein.

De spectaculaire gieting, door klokkengieter Simon Laudy uit Finsterwolde, vindt rond 21 uur plaats op het Domplein in Utrecht.

Voor de oven zal omstreeks 16.45 uur vuur uit de Domkerk worden gehaald en op ceremoniële wijze zal de oven op het Domplein worden aangestoken. Daaromheen zal naast de opbouw van de oven een dagvullend programma worden aangeboden, vanaf 10.00 uur `s ochtends. Er worden optredens verwacht van diverse musici en koren, vendelzwaaiers demonstreren hun kunsten, de beiaardier geeft een concert vanaf de Domtoren, er wordt gebeierd op de beierinstallatie van het UKG én het Domstad Koperorkest is van de partij! 

Verder worden verschillende mensen geïnterviewd zoals bijvoorbeeld de klokkengieter, de voorzitter van het UKG, de burgemeester van Utrecht, enkele jeugdluiders en andere belangstellenden.

Komt dat zien: het gieten van een nieuwe klok, die eeuwen zal hangen en met de hand geluid wordt, komt maar eens in de eeuw voor!