Samen buiten repeteren!

Na maanden van alleen spelen en online muzieklessen, kunnen de leden van het Domstad Jeugdorkest weer echt samen repeteren.

Vanaf eind maart is het Domstad Jeugdorkest weer begonnen met live repetities. Dit doen we in de buitenlucht. Eerst met alleen het oudste orkest (het Jeugd), en toen dat goed ging ook met de jongste orkesten. Uiteraard in nauw overleg met de gemeente Utrecht en volgens de corona-richtlijnen.

We repeteren op diverse buitenlocaties in de stad Utrecht. De kou en de akoestiek zijn natuurlijk niet ideaal, maar het is altijd nog veel beter dan online met elkaar repeteren.


Het Jongstrijk repeteert buiten

Nu de repetities weer bijna elke vrijdag kunnen doorgaan kijken we voorzichtig vooruit. We hebben een paar concerten in het vooruitzicht en ook een orkestreis in juli staat in de steigers.

Marije Schuur, bestuurslid: “Het blijft afwachten wat er tegen die tijd mogelijk is, natuurlijk. Veiligheid en gezondheid staan voorop, maar we zijn heel blij dat we eindelijk ook weer kunnen bijdragen aan de muzikale en sociale verbinding van onze leden.”