Als je aan zomer denkt, denk je natuurlijk aan festivals. Een lekker briesje erbij, een zonnetje, kleedje op het gras, staand aan een tafeltje, eten en drinken en leuke activiteiten. Maar al dagen zit je te mijmeren wat je gaat doen. 

Het festivalseizoen is al beetje bij beetje begonnen. Maar de echte grote festivals komen in hoogzomer. Maar wat ga je dan doen vlak voor de zomer om alvast in de stemming te komen? Heb je nog geen idee? 

Wij – Het Domstad Jeugdorkest – weten het al wel wat je gaat doen: een festival voor en door kinderen en hun ouders. Vol met muziek van alle vijf de orkesten met 130 leden in totaal. Van James Bond en Schindler’s List tot aan Mozart, Moussorgsky, Rossini en Saint- Saëns. Ook in kleinere bezettingen kun je hen horen spelen. Dan hoor je waar je in het orkest begint en waar je kunt eindigen. 

Het is namelijk ons verjaardagsfeestje. Wij bestaan al 30 jaar. Wij willen dit verjaardagsfeestje graag met jullie samen vieren.

Heb je even geen zin om volledig naar muziek te luisteren, maar wel op de achtergrond? Ook dat kan. Je kunt schminken, je kunt lekker luieren, bij de eettentjes lekkers halen. Of gewoon heerlijk ouderwets spelletjes spelen. 

Fort aan de Klop is natuurlijk hier bij uitstek de geschikte locatie. Een groot terrein waar je kunt genieten van en met ons feestje. Je bent van harte welkom vanaf 14.15 uur. Toegang is gratis. Kom met de fiets. Voor auto’s is er geen parkeerplek op het terrein.


Heb je ons al eerder dit jaar gezien? Dat kan. Wij hebben met diverse orkesten al opgetreden in Utrecht; in zalen en zaaltjes, op straat, in winkelcentra en in scholen. Stond je op het Domplein? Dan heb je ons vast gehoord in De Michaëlskapel van De Domtoren. Ook bij De Mariaplaats, in Overvecht en Lunetten hebben wij onze klanken weten te verspreiden.