Domstad Jongstrijkorkest

Het Domstad Jeugdorkest groeit. Daarom is er nu een vijfde orkest, het Domstad Jongstrijkorkest (DJSO). Het orkest is bedoeld voor kinderen van ongeveer 8 tot 11 jaar, die enkele jaren een strijkinstrument bespelen en enige samenspelervaring hebben. Dit is dezelfde leeftijdscategorie als die van het jongste symfonieorkest.

Het Domstad Jongstrijkorkest repeteert in de schoolweken elke vrijdag in Parnassos Cultuurcentrum. Iedereen is om 16 uur aanwezig om instrumenten uit te pakken en bladmuziek klaar te zetten, zodat we om 16.15 uur kunnen beginnen. De repetities duren tot 17.45 uur.

De orkestouders van het Jongstrijkorkest zijn An Pasveer en Els Coyajee. Voor meer info over wat orkestouders zoal doen, klik hier.

Dirigent: Nanette van Amerongen

Nanette van Amerongen is van huis uit violiste en altvioliste. Voor haar is samenspelen essentieel. Zij heeft jarenlang gespeeld in Het Gelders Orkest, het Nederlands Theaterorkest, de radio-orkesten en bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Naast modern viool speelt ze ook barokviool in kleine ensembles. Verder geeft zij met plezier les: zij heeft een privélespraktijk en is daarbij verbonden aan het UCK. Ook bij het lesgeven staat het samenspel in allerlei vormen centraal. Kwartetten, trio’s, strijkensembles, gemengde groepen: zij zoekt naar mogelijkheden en uitdagingen op dit gebied.

Meer weten over Nanette? Lees hier een uitgebreid portret van haar.

Orkesten