Om als culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) aangemerkt te worden moet de organisatie voor minstens 90% actief zijn op cultureel gebied. Vrienden van het Domstad Jeugdorkest als ook het Domstad Jeugdorkest zelf, is natuurlijk voor 100% actief op cultureel gebied. De ANBI status biedt donateurs een belastingvoordeel omdat met deze status voor donateurs een extra giftenaftrek geldt. Bij deze status behoren naasten rechten ook plichten vandaar dat onderstaande gegevens gepubliceerd worden.

Doelstelling Stichting Vrienden van het Domstad Jeugdorkest

In onze statuten is als doelstelling vermeld: dat het verlenen van financiele en andere hulp aan de te Utrecht gevestigde Stichting Domstad Jeugdorkest, bij de uitvoering van de taken, welke tot de doelstelling van de Stichting Domstad Jeugdorkest te rekenen zijn doch waarvan de kosten niet ten laste van de exploitatierekening gebracht kunnen of mogen worden. Financiele hulp ten gevolge waarvan bestaande subsidies zouden kunnen worden verleend of ingetrokken zal niet worden verleend. En voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in ruimste zin van het woord.

De Stichting Vrienden van het Domstad Jeugdorkest tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het verlenen van financiële en andere hulp en bijstand.

Beleidsplan

Kinderen spelen zelden op een minder gangbaar  instrument zoals de contrabas, tuba, altviool of trombone. Het DJO stimuleert het bespelen van deze instrumenten actief omdat het past bij de educatieve doelstelling.

In het beleidsplan is het volgende opgenomen over het instrumentenfonds: het instrumentenfonds stelt actief instrumenten ter beschikking aan leden die zo’n instrument willen proberen. Beschikbaarstelling (bruikleen) gebeurt aan een geschikt kind voor een programma of voor de duur van maximaal één jaar. In overleg met de stichting is verlenging per jaar mogelijk. Op die manier stimuleren en ondersteunen we kinderen om op zo’n instrument doorgaan.

De financiering van de instrumenten gebeurt door het fonds, inclusief verzekering en onderhoud. Alleen in geval van schade door nalatigheid zijn de kosten voor rekening van (de aansprakelijkheidsverzekering van) het kind. Eis is dat een kind ook les krijgt op het instrument.

Bestuurders en hun functie

Erik van Lith –  voorzitter
Carla Derijck – secretaris
Hans Bouma – penningmeester

Gegevens van de organisatie

Stichting Vrienden van het Domstad Jeugdorkest
T.a.v. C. Derijck (secretaris)
Racinelaan 22
3533 VM Utrecht

RISN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer) is 811479717.

Beloningsbeleid

De bestuursleden ontvangen voor hun werkzaamheden geen vergoeding.

Actueel verslag van de uitgeoefende activiteiten

Stichting Vrienden van het Domstad Jeugdorkest heeft een aantal instrumenten in haar bezit die in bruikleen gegeven (kunnen) worden aan de leden van de orkesten van de Stichting Domstad Jeugdorkest. De Stichting heeft voor EUR 2.226 geïnvesteerd in een nieuwe website voor het orkest en haar leden. Gedurende het jaar 2016 hebben er geen aan- en/of verkopen van instrumenten plaatsgevonden. Er is een dotatie voor onderhoud van de instrumenten ontvangen van de Stichting Domstad Jeugdorkest ten bedrage van EUR 820. Gedurende het boekjaar zijn er een tweetal instrumenten gehuurd, te weten een harp en een 1/2 contrabas. Deze instrumenten zijn beschikbaar gesteld aan de leden van het Domstad Jeugdorkest. Ook zijn er gedurende het boekjaar er enkele instrumenthoezen vervangen.

Financiële verantwoording

Jaarrekening Stichting Vrienden Domstad Jeugdorkest 2016