Belangrijk: Maatregelen i.v.m. coronavirus

Update 10 juni

Nog meer goed nieuws! De mogelijkheden om weer samen te repeteren en spelen breiden zich uit. Lees er meer over in het laatste nieuwsbericht “We gaan weer spelen!” De meest actuele Corona maatregelen vind je hier.


Update 24 mei

Goed nieuws! In beperkte mate zullen we weer in staat zijn om samen te gaan spelen. De strijkers en slagwerkers van diverse orkesten kunnen op een aangepaste manier weer samen gaan repeteren. Dit zal niet plaatsvinden in Parnassos maar in DUMS op het Domplein. Via de orkestouders zal iedereen op de hoogte worden gebracht van de mogelijkheden en maatregelen van zijn of haar orkest.

De orkestkampen zullen helaas niet doorgaan.

Het Zomerconcert van 5 juli blijft vooralsnog in de kalender staan. Er wordt gezocht naar manieren om deze – in aangepaste vorm – toch door te kunnen laten gaan.


Update 5 april

Het kabinet maakte afgelopen week bekend dat de kabinetsmaatregelen worden verlengd tot en met 28 april 2020. Dat betekent ook dat veel geplande activiteiten van het DJO helaas niet door kunnen gaan. We zullen op afstand contact met elkaar houden!

Dit betekent concreet voor ons:

 • De repetities van de verschillende orkesten gaan in elk geval tot 1 juni niet door. Parnassos is tot die tijd gesloten.
 • Voor de zomer vinden er geen audities plaats voor nieuwe leden en voor de leden die door willen stromen naar een ander orkest.
 • Omdat we het belangrijk vinden zoveel als mogelijk verbonden te blijven met elkaar hebben we het studieweekend van maart verplaatst naar:
  • 29-31 mei voor het Jeugdorkest.
  • 12-14 juni voor het Jongstrijk, Jong, Junior en Koper, elk een half weekeinde.
   Meer informatie hierover volgt nog. We hopen dat deze weekenden door kunnen gaan. We houden de berichtgeving van het kabinet in de gaten.
 • Alle geplande concerten in de maanden april, mei en juni zijn afgelast of worden verplaatst.
 • Het gezamenlijke zomerconcert van zondag 5 juli blijft tot nader bericht in de planning. Het studieweekend en hopelijk enige repetities in juni zijn erop gericht dit op de een of andere manier mogelijk te maken.

Update 18 maart 2020

Het geplande concert door het Domstad Jeugdorkest in de Singelkerk op 17 april is helaas geannuleerd.


Update 15 maart 2020

Door de maatregelen van de regering om het corona-virus in te dammen heeft het DJO-bestuur helaas niet anders kunnen besluiten dan alle DJO-activiteiten tot en met 6 april af te gelasten. We volgen de ontwikkelingen en houden u op de hoogte van de gevolgen voor het DJO.


12 maart 2020

Hedenavond heeft het bestuur van het Domstad Jeugdorkest een spoedoverleg gehad over het Coronavirus. De uitkomst daarvan is dat de repetitie in Parnassos morgen – vrijdag 13 maart – NIET doorgaat.

De komende dagen gaan wij kijken naar een passende vorm voor de repetities met als uitgangspunt de actuele ontwikkelingen en de lijn van het R.I.V.M. hierin.

Wat het studieweekend betreft: wij kunnen nu al aangeven dat het in de huidige vorm niet kan plaatsvinden, maar het bestuur gaat zich beraden over een alternatieve invulling van dit weekend. Dat betekent dat het weekend vooralsnog WEL doorgaat.

Mochten de ontwikkelingen daartoe aanleiding geven, dan zullen wij u hierover informeren.